Witam ponownie,
a więc odświeże mój temat...
od tego czasu byłem już u okulisty i dostałem inne soczewki, bo tamte były ponoć za duże...ale w tamtych nie było też tak jak powinno być i ostatecznie dostałem z powrotem air optix, bo okulista powiedział mi, że narazie nie ma innych dla mnie, więc mam pochodzić w tych, być może się oko przyzwyczai... i tu właśnie powstał problem... jak nosiłem optixy na początku były te objawy, co pisałem w pierwszym poście, a teraz jakby ich już nie było, ale za to jest dyskomfort przy patrzeniu na różne rzeczy - obraz jest mniej wyraźny (efekt jakby za słabe). Okulista mi powiedził (teraz byłem, tak jak już pisałem u innej), że wzrok mi się stabilizuje, nie pogarsza się (proponował nawet operację laserową) jednak polecił małą zmianę na lewe oko, dał -3,25, a mówił nawet, że może być nawet -3,5. Pytanie, czy jak już raz nosiłem air optix, a potem miałem te inne soczewki, czy teraz ponownie oko musi sie przyzwyczaić do innych soczewek, czyli tych otixów? Czy jak wezmę, tak jak mówił okulista te -3,5 to będzie duża różnica, w końcu to tylko 0,25?
Pozdrawiam