Autor Wątek: Soczewki dla astygmatykow  (Przeczytany 4323 razy)

kinga123

• Newbie
  • *
Soczewki dla astygmatykow
« dnia: Grudnia 22, 2015, 07:26:20 pm »
Witam mam problem proszę o jakieś porady co robić . Otóż mam astygmatyzm i mam soczewki od pół roku wcześniej widziałam dobrze zamawialam w sklepie tym razem  poszłam do okulistki innej i ta p rzepisala mi receptę i kupiłam soczewki w Internecie wcześniej moją wadą to na lewym moc  -7 cyl  -2.75 oś 180 Na prawym -6 cyl -1.75 oś 180 . Teraz mi się pogorszyła i mam lewe moc -8.5 cyl -2.75 oś 180 prawe moc -6 cyl -2.75 oś 180 i w tych zamazuje mi się obraz ale jak porusze okiem to wraca na chwilę ostrość nie wiem czym to spowodowane jest . Soczewki obie  Z tej samej firmy Soflens . Z mienialam  płyn ale widziałam jeszcze gorzej ale wróciłam do poprzedniego ale to też jeszcze nie to . Czy soczewki moga być źle dobrane ale u okulistki  widziałam dobrze . Bardzo proszę o dpowiedz

Kinga_Szkla

• Specjalista Szkla.com
  • Administrator
  • Newbie
Odp: Soczewki dla astygmatykow
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2015, 12:33:27 pm »
Witam serdecznie,
Przyczyn może być wiele. W takiej sytuacji powinnaś zgłosić się do okulisty. Ważne jest to aby okulista wykonał badanie specjalnie pod soczewki kontaktowe. Parametry wady wzroku wypisane pod okulary mogą różnić się od tych jakie mają mieć Twoje soczewki kontaktowe. Powinnaś to sprawdzić.

pozdrawiam Kinga

noro45

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2016, 09:57:34 am »
Dokładnie potrzebne są dodatkowe badania

Brutus77

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 19, 2016, 09:57:26 pm »
Ja jestem astygmatykiem i cięzko mi nosić soczewki. Mam tak duża wadę, że musiałabym jakoś specjalnie chyba zamawiać.

Agnieszka Płoskonka

• Specjalista Szkla.com
  • Newbie
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 25, 2016, 10:50:27 am »
Witam serdecznie,

na naszej stronie szkla.com dostępne są soczewki korygujące: krótkowzroczność, nadwzroczność i astygmatyzm w bardzo szerokim zakresie:
mocy sferycznej: od +10,0 do -10,0 dioptrii
cylindra: do -5,75
Polecam konsultację ze specjalistą, który odpowie na pytanie, czy daną wadę wzroku można korygować soczewkami kontaktowymi.

Pozdrawiam: Agnieszka

Grażyno

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 23, 2017, 12:08:28 pm »
No trochę się zdziwiłem, że przy astygmatyzmie można nosić soczewki, nie wiedziałem szczerze mówiąc.

Agnieszka Płoskonka

• Specjalista Szkla.com
  • Newbie
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 23, 2017, 03:08:00 pm »
Witam serdecznie,

wszystko zależy od tego jak duży jest astygmatyzm. Przy niskich wartościach zupełnie się go pomija i aplikuje zwykłe soczewki sferyczne. W innych przypadkach stosuje się soczewki toryczne, których pełna oferta znajduje sie w poniższym linku:
https://www.szkla.com/soczewki-kontaktowe-toryczne.html

Pozdrawiam: Agnieszka

martta498

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 05, 2017, 06:54:20 pm »
Ja mam astygmatyzm i nie mam problemu z soczewkami