No i jestem po badaniu w innym salonie optycznym. Mam teraz jakieś porównanie.
Na pierwszej wizycie badania dokładnie te same. Tylko mam wrażenie, że poprzedni specjalista był bardziej dokładny.
Czasowo wyglądało to tak, że dzisiaj badanie trwało 10 minut, a poprzedni specjalista badał mnie minimum 30 minut.
Mogę na chwilę obecną porównać tylko szkła do okularów:

Zastanawia mnie prawe oko, ponieważ sfera, cylinder oraz oś są inne niż podczas pierwszego badania.
Parametry odnośnie soczewek z dzisiejszego badania otrzymam razem z soczewkami próbnymi.
Soczewki dostanę za około 10-14 dni. Dzisiaj na badaniu również nie miałem założone soczewki na oku. Badania wyglądały identycznie.
Specjalista skupił się na 3 badaniach: patrzenie na balonik, patrzenie na światło, patrzenie na tabliczki i wskazanie "co lepiej widać"
W przyszłym tygodniu umówię się na wizytę kontrolną w pierwszym salonie.
Niby po opłaceniu nikt w tym salonie nie proponował tego ale może uda się.
Niestety mimo informacji, że chcę nosić soczewki jednodniowe zostaną zamówione miesięczne (próbne).
Badanie w pierwszym salonie 150 zł, w drugim obecnie też wydałem 150 zł.
Znowu mnie troszkę wkurzył fakt, że nie zakładałem soczewek przy doktorze

Jednak żyję coraz większą nadzieją, że wizyty kontrolne to zmienią. Zobaczę jak będzie...
Ogólnie jak czytam różne posty to badania soczewkowe wyglądają inaczej... i to mnie denerwuje.
Tak jeszcze odnośnie obecnych soczewek. Mam wrażenie, że jak spojrzę w dół to wydaje się, że jestem pół metra wyższy niż patrzę w okularach.
Bardzo dokładnie, szczegółowo w nich widzę. Moim zdaniem są troszkę za wyraźne. Widzę w nich dużo lepiej niż w okularach...