Ja noszę soczewki od jakichś 9 lat. Na początku 1-miesięczne w systemie dziennym, potem okulistka mi poleciła takie, które mozna było nosić przez tydzień bez zdejmowania, potem było czyszczenie przez noc i znowu tydzień, fajna sprawa, ale jestem alergiczką i przyplątało mi się jakieś podrażnienie, więc musiałam wrócić do dziennego noszenia. Od ok. 4 lat noszę Night&Day i jestem zachwycona! Te soczewki są wygodne, łatwo się je zakłada i zdejmuje, są delikatne i nie podrażniają oka, no i przez cały miesiąc nie muszę nic robić. REWELACJA!

Polecam wszystkim, którzy cenią sobie komfort i nie chce im się codziennie wieczorem bawić w czyszczenie soczewek. Najbardziej się je docenia, kiedy musisz przez cała noc i dzień być na chodzie, np. w długiej podróży, czy na imprezie.
(Ja niestety od czasu do czasu, średnio co pół roku muszę sobie robić przerwę w noszeniu i na ok. tydzień przechodzić na dzienne noszenie - wtedy przydają się soczewki jednodniowe - ach te moje alergie :? Tak mi zaleciła okulistka i póki co to się sprawdza).