Autor Wątek: Soczewki toryczne - czekanie  (Przeczytany 10661 razy)

JaMnick

• Newbie
  • *
Soczewki toryczne - czekanie
« dnia: Czerwiec 13, 2007, 04:15:59 pm »
Czy macie może problemy z zamówieniami szkieł kontaktowych? Ostatnio na moje nietypowe toryki czekałem ponad 3 tyg.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez JaMnick »

Irena

• Newbie
  • *
(Bez tematu)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2007, 04:18:58 pm »
Witam
  Też mam ten problem - ale tłumaczą mi, że Toryków nie ma często na stanie. (ponoć muszą to za każdym razem spworwadzać jak są nietypowe).

Generalnie przez net i tak wychodzi mnie to trochę szybciej.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Irena »

mateusz

• Administrator
  • Newbie
(Bez tematu)
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2007, 04:23:04 pm »
To przyznam szczeze ze i tak nie jest dlugo - na niektore szkla toryczne czemy ponad 6 tygodni na dostrczenie ich z hurtownii. Niestety malo kto w polsce ma magazyny szkiel toryczny, a te ktore istnieja sa slabo zaopatrzona. Soczewki toryczne ze wzgledu na spora ilosc parametrow sa bardzo niewdziecznym towarem do przechowywanie, a co za tym idzie sa zwykle sprowadzane z zagranicy na zamowienie.
Standardowa dostepnosc tych szkiel u nas w sklepie to 21 dni czyli wlasnie 3 tygodnie. Dla niektorych parametrow udaje sie sciagnac soczewki w tydzien, ale niestety nie dla wszystkich. Przy dluzszych zamowieniach konsultujemy zawsze z kilentem czy zgadza sie na oczekiwanie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez mateusz »

tomix

• Newbie
  • *
Re: Soczewki toryczne - czekanie
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2009, 10:28:45 am »
Ja czekam ponad 5 tygodni, ale nie zapytano się mnie czy chcę czekać tylko, że poinformowano mailow, że szkła będą później, ale nie wiedzą kiedy. Na stronie jest napisane, że oczekiwanie na toryczne, to do 20 dni roboczych, a w przypadkach szczególnych zastrzegają sobie prawo do dodatkoych 7 dni roboczych. Co się dzieje jeżeli po tym terminie nie dojdą szkła?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »