Autor Wątek: toryczne kolorowe  (Przeczytany 6307 razy)

asiulec_s

• Newbie
  • *
toryczne kolorowe
« dnia: Stycznia 30, 2011, 12:10:33 am »
Witam,
mam pytanie czemu nie można dostać na naszym rynku soczewek kontaktowych torycznych kolorowych? :cry:
Mam wrażenie, że my "szczęśliwi posiadacze astygmatyzmu" jestesmy już i tak wystarczajaco poszkodowanie naszą nietypową wadą wzroku,gdyż na okulary często dłużej musimy czekać, na soczewki kontaktowe również, czemu nie możemy mieć choć odrobiny frajdy z tego, że na stałe jesteśmy skazani na korekcję wzroku i nie możemy sobie zmieniać koloru tęczówki? :(
Zadręczałam pytaniami o kolorowe soczewki toryczne salony optyczne, ale zawsze słyszałam tą samą odpowiedź, przyznam, że liczyłam na internet, ale jak na razie nadal nic się nie zmieniło. :(
Liczę na odpowiedź na moje pytanie jak również na zmianę tej sytuacji, tym bardziej, że wiem, iż nie jestem jedna z tą wadą wzroku szukająca takich soczewek, tylko chyba obsługa w salonach optycznych nie przekazuje informacji o oczekiwaniach klienta. Cała nadzieja w internecie.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 1970, 01:00:00 am wysłana przez Guest »

asiulec_s

• Newbie
  • *
Re: toryczne kolorowe
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2011, 12:00:38 am »
Dziekuję bardzo za link, faktycznie oferte maja bardzo fajną, chyba jako jedyni zrobili symulację umozliwiajacą dobór koloru soczewek, niestety nie znalazłam jakichś bliższych informacji na temat kolorowych torycznych, będe wdzięczna za uchylenie rąbka tajemnicy co odpowiedzieli.
Pozdrawiam.

pszczolineczka

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 03, 2012, 10:07:24 am »
Dajcie znać jak się nosi te soczewki toryczne kolorowe visionscience

? jaki jest efekt koloru. Sama chce z piwnych (naturalny kolor) przejść na brąz.

I jak u nich kupić soczewki ? Jak sie zamawia?
:)

wojtek_nl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 06, 2012, 02:06:24 pm »
Noo robią wrażenie te soczewki ;) Ale ja raczej korzystał nie będę ;) Ale swoją dziewczynę chętnie bym w nich zobaczył ;)